Soms spreek ik met (mogelijke) uitzendkrachten en hebben we het over toekomst en zekerheid. Één van deze (on)zekerheden is het huren of kopen van een huis. Je wilt graag op tijdelijke basis aan het werk, maar hebt wel plannen om op korte termijn te verhuizen of een nieuw huis te kopen of huren. Kan dat nu nog wel? Waar moet je rekening mee houden? In deze blog proberen we je wat meer te vertellen over het vinden van een nieuwe woning bij een flexibele arbeidsovereenkomst.

 

Huren, kan dat?

Je bent op zoek naar een (sociale) huurwoning. Je kunt hiervoor terecht bij de woningbouwvereniging, makelaar of particuliere verhuurder. Alle partijen hanteren hun eigen voorwaarden en zijn daarbij altijd op zoek naar zo veel mogelijk zekerheid. Lees deze dus goed. Sommigen eisen namelijk dat je minimaal een fase B contract dient te hebben, anderen zijn daar weer een stuk flexibeler. Bekijk dus per situatie of het voor jou mogelijk is om de woning te huren en of dit aansluit bij de contractvorm die jij hebt met jouw werkgever. Heb je hierover vragen? Laat het ons weten en we zoeken het samen met jou uit.

 

Ik wil een huis kopen

Zonder vast contract is het ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Om een hypotheek te krijgen, wilt de geldverstrekker graag de zekerheid dat jouw inkomen stabiel genoeg is om de maandlasten te blijven betalen. Als jij een uitzendcontract hebt (of een ander tijdelijk contract) is dit geen zekerheid. Daarom moeten er andere middelen zijn om aan te tonen dat jij de hypotheek financieel kunt dragen.

 

De laatste drie jaren

De bank kan kijken naar jouw inkomen over de afgelopen drie kalenderjaren. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je op dit moment een inkomen hebt. Dit doe je dus met jouw jaaropgaven en recente loonstrookjes. Verzamel deze dus. Ben je ze kwijt? Vraag ze dan op.

 

Werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring is een belangrijk onderdeel van je hypotheekaanvraag. Ook met een uitzendcontract kan jouw werkgever de intentie uitspreken om bij gelijkblijvend functioneren jou voor langere tijd aan te stellen en een vaste overeenkomst te geven. Overleg hierover dus goed met jouw opdrachtgever en werkgever. Zij kunnen (en zullen dat gerust ook doen) jou hier bij helpen.

 

Perspectiefverklaring

Als je als uitzendkracht langer dan een jaar werkzaam bent voor een uitzendbureau, kun je daarvoor bij jouw uitzendbureau een zogeheten perspectiefverklaring aanvragen. Daarmee kun je naar hypotheekverstrekkers stappen om een hypotheek aan te vragen.

“De perspectiefverklaring gaat over de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht.

Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.”

Het is niet zo dat iemand met een perspectiefverklaring gegarandeerd een hypotheek krijgt. Banken blijven ook naar andere individuele omstandigheden kijken, zoals of er sprake is van schulden.

 

Aanvullende eisen

Sommige hypotheekverstrekkers gooien er nog een schepje bovenop en eisen dat niet de gehele woningwaarde geleend mag worden. Dit betekent dat je een deel van de koopsom met eigen middelen moet betalen.

 

Geen van bovenstaande zaken zijn een garantie voor het ontvangen van een hypotheek of het kunnen huren van een woning. Ze kunnen je wel helpen!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan eens een verkennend gesprek aan met een hypotheekverstrekker of informeer bij ons naar de mogelijkheden. Maak je vooral geen zorgen. Als al jouw persoonlijke omstandigheden positief zijn, kom je over het tijdelijke contract ook nog wel heen!

 

Bron: http://nos.nl/artikel/2181527-uitzendkracht-kan-huis-kopen-met-verklaring-van-uitzendbureau.html