Je zoekt een nieuwe baan en hebt jouw CV online gezet. Je wordt ineens gebeld door een uitzendbureau. Ze willen je uitnodigen voor een gesprek en je kunt snel aan de slag via hen. Maar… Waarom zou je via een uitzendbureau aan de slag gaan, als je direct bij de werkgever terecht kunt? In deze blog proberen we jou wat meer te vertellen of het werken via een uitzendbureau. Let op, er volgt veel informatie!

Wat is een uitzendbureau?
Een uitzendbureau is een bureau dat bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoek en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben. Waarom zoekt een bedrijf zelf geen mensen? Vaak is daar geen kennis voor in huis, of kost het te veel tijd. In andere gevallen is het type werk heel erg geschikt voor uitzendwerk, denk aan seizoenswerk of drukke periodes met tijdelijk veel werk.

Bij een uitzendbureau werken intercedenten of recruiters. Zij zijn continu bezig de juiste mensen voor de juiste baan te zoeken. Zij spreken met verschillende soorten mensen, weten goed wat hun klant zoekt en selecteren zo de juiste persoon die snel aan de slag kan.

Vaak doen uitzendbureaus niet alleen aan uitzenden. Ze kunnen ook payrolling verzorgen (het “overnemen” van het werkgeverschap) of doen aan werving en selectie. Het laatste gaat om het zoeken van kandidaten voor een vaste baan.

Een uitzendbureau zorgt er in het kort voor dat de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven samen komen.

Wat is het verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau?
Vaak worden beide termen naast elkaar gebruikt en is het verschil niet altijd even duidelijk. Beiden lijken erg op elkaar, maar zijn toch verschillend. Beiden voorzien in tijdelijk werk, maar bij een uitzendbureau is de medewerker tijdelijk in dienst (van de uitzendende partij) en bij een detacheerder in de medewerker vaak in vaste dienst (van de detacheerder). Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar dit is hoe wij het vaak uitleggen.

Wat voor contract krijg ik bij een uitzendbureau?
Dit verschilt per uitzendbureau, maar is vaak in de basis hetzelfde. Er zijn grofweg twee brancheorganisaties waar een uitzendbureau bij aangesloten is. Maatstaff volgt de NBBU (Nederlandse Bond Van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Zo is er ook nog de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Beiden schrijven een aantal zaken voor, waaronder een fasensysteem.

Het fasensysteem zorgt ervoor dat je als uitzendkracht meer zekerheid opbouwt. Het werkt als volgt:

Fase 1: 26 weken – In fase 1 geldt het uitzendbeding. Dat betekent dat wanneer je werkt, je hiervoor betaald wordt. Werk je niet? Dan ontvang je ook geen loon. Je wordt betaald voor de gewerkte uren.
Fase 2: 52 weken – Na fase 1 kom je automatisch in fase 2. Fase 2 duurt 52 weken en ook hier is uitzendbeding van toepassing. Vanaf dit moment kun je bijvoorbeeld pensioen gaan opbouwen.
Fase 3: maximaal 4 jaar en/of 6 contracten – In fase 3 krijgt jouw contract wat meer vastigheid. Je krijgt een contract voor een bepaalde periode. Deze periode kan een week, maar ook een jaar zijn, maar er is ruimte voor zes contracten in vier jaar tijd. Na zes contracten en/of vier jaar ga je over naar fase 4.
Fase 4: onbepaalde tijd – In fase 4 krijg je een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Voor fase 1 tot en met 3 geldt dat wanneer er een onderbreking is van werk van minimaal 26 weken, je opnieuw in fase 1 begint.

Wat is de toegevoegde waarde van een uitzendbureau voor jou als uitzendkracht?
Een uitzendbureau is er natuurlijk niet altijd als verplichte tussenpartij. Zij bieden natuurlijk ook een toegevoegde waarde. Als uitzendkracht wordt je altijd begeleid. Zowel wanneer je wel, als wanneer je niet aan het werk bent. Ze zoeken de juiste baan voor je en nemen contact op wanneer zij iets passends hebben gevonden. Dit scheelt jou als uitzendkracht ook werk en het netwerk van een uitzendbureau reikt vaak verder dan dat jij kunt zoeken.

Daarnaast wordt je netjes iedere week of maand betaald en wordt het meeste voor jou geregeld. Vanuit het uitzendbureau is er vaak één aanspreekpunt waar je met al je vragen terecht kunt. Hij of zij helpt je, begeleidt je en zorgt ervoor dat alles voor jou in orde is.

Raak je werkeloos? Het uitzendbureau helpt je snel weer een baan te vinden die bij je past.

Welke banen kan ik vinden bij een uitzendbureau?
Eigenlijk kun je alle soorten banen vinden bij een uitzendbureau. Het type baan wat een uitzendbureau aanbiedt hangt af van de branche waarin zij werkzaam zijn. Maatstaff biedt jou zowel vaste als tijdelijke banen in de bouw en techniek.

Hopelijk heb je nu wat meer inzage in het werken via een uitzendbureau. Het is een hoop informatie, maar het is informatie waar jij bij gebaat bent. Ben jij benieuwd wat nu de toegevoegde waarde van Maatstaff is, of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk hier onze vacatures of neem contact op via 036 234 0230 of op info@maatstaff.nl.