De zomervakantie breekt aan. Je hebt een jaar hard gewerkt op school en bent nu twee maanden lekker vrij. Je kan de gehele zomerperiode maximaal gaan relaxen en genieten van het Hollandse weer of je gaat op zoek naar een vakantiebaantje om wat geld te verdienen die je weer kan besteden aan een mooi stapavondje of een leuke vakantie. Maar waarom zou je het doen als je ook gewoon lekker niks kan doen en wat moet je dan gaan doen?

Waarom zou ik gaan werken als ik vakantie heb?
Natuurlijk is het verleidelijk om lekker niks te doen in jouw vakantie en we willen ook zeker niet zeggen dat je dit niet moet doen, maar het levert, behalve de ontspanning weinig op. Wat levert een vakantiebaantje je jou eigenlijk op?

Ervaring
De zomerperiode is een goed moment om meer ervaring op te doen. En dan bedoelen we niet Level 60 in Call of Duty, maar werk- en levenservaring. Je ontmoet nieuwe mensen, ervaart hoe het is om fulltime te werken en je ontwikkelt jouw persoonlijke skills. Zoek een vakantiebaantje dat bij je past of zoek iets wat juist totaal uit jouw comfortzone ligt. Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan dus steek je handen uit de mouwen en pak dat baantje gewoon aan! Je gaat het later nog meer waarderen.

Geld
Genieten van je vrije tijd levert (in de meeste gevallen) helaas geen geld op. Je wilt ook nog even op vakantie en helaas zijn jouw weekenden ook niet gratis. Een vakantiebaantje is de ideale mogelijkheid om in een korte tijd lekker geld te verdienen. Na de vakantie kun je jezelf trakteren op datgene waar je altijd al voor hebt willen sparen, of je kunt het aan andere dingen besteden. Natuurlijk kun je ook verstandig je geld opzij zetten, je rijbewijs halen of het geld in je studie steken.

Collega’s
Sommige collega’s zijn vervelend, andere collega’s worden goede vrienden. Je hoeft niet met iedereen even goed op te schieten, maar onderschat het sociale gedeelte van jouw vakantiebaantje niet. Op het strand houd je misschien wat andere sociale contacten over, maar je leert elkaar echt goed kennen als je een paar weken fulltime met elkaar werkt.

Toekomst
Op de korte termijn verdien je bij jouw vakantiebaantje lekker wat geld. Maar het levert je veel meer op waar je misschien niet altijd bij stil staat. Naast de ontwikkeling die je zelf doormaakt werk je jezelf ook in de schijnwerper van jouw baas. Heb je een zomerperiode goed gewerkt, maar moet je weer naar school? Wellicht vraagt je baas of je in de weekenden wilt terugkomen of misschien wilt hij je zelfs al een baan aanbieden voor na jouw opleiding!

Maar wat voor vakantiebaantjes zijn er nou?

  • Heb jij spierballen en ben je niet vies van hard werken? Dan is een vakantiebaantje als Opperman stratenmaker zeker wat voor jou! Je verdient een leuk bedrag en je werkt de hele dag buiten. Je kunt dus genieten van het mooie weer en je krijgt er voor betaald. Oké, je moet natuurlijk wel werken, maar je kan het slechter treffen!
  • Vind jij het leuk om auto’s te wassen en herken jij de twee-emmer-methode, kleien en finishen? Dan is een baan als autopoetser voor jou weggelegd. Zelfs nieuwe auto’s zijn niet altijd krasloos, maar jij brengt iedere auto, nieuw of tweedehands, in topconditie.
  • Wil je vakantie en werk combineren? Dan is werken in het buitenland voor jou een goede optie. Het kost je net wat meer, je moet jezelf ook onderhouden, maar je krijgt er een bak ervaring voor terug. Je leert zelfstandig te leven in een vreemde omgeving en ontwikkelt je op persoonlijk vlak. En dat ook nog eens in Zuid-Frankrijk in 30 graden! Lekker!

Er zijn natuurlijk nog veel meer vakantiebaantjes die op jou wachten. Informeer gewoon eens bij vrienden, familie, uitzendbureau’s en zoek het internet goed af.
Jij hebt vakantie en geniet hier van op de manier waarop jij dat wilt. Geniet vooral van je vrije tijd. Wil je lekker wat geld verdienen en ben je op zoek naar een vakantiebaantje? Kijk hier eens naar ons aanbod van banen en wellicht zit hier jouw ideale vakantiebaantje tussen! Jezelf inschrijven kan ook. Zodra we iets passends voor je gevonden hebben, laten we jou dat direct weten!